5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size selen verecektir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık için yeğleme edilir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır.

Panik kolu olmalıdır: Ivedi çıkış kapıları, ürkü koluna malik olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve kolaylık bir şekilde açılmasını sağlamlar ve insanoğluın evgin durumlarda güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Biricik kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması umulur yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem yutmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine nazaran başkalık göstermektedir. Yükselmekı etkileyen yapı taşı etken fiil bapnın hırse peklik seviyesidir. Bu nâre dayanıklılık seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kadar sertifikasyon ve belgelendirme üretimları tarafından meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; mevki sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşır olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Sertifikasız yangın bapları da yönlü maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın yangın kapısı kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları için kullanılan bir tabirdir ve bu baplar kazançlı bir seçenek sunar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın elden çatı dışına açılması gerekir.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği üzere; yurtiçinde iş veren milel arası tesislardan da yangın bapları temin edilebilir.

Yangın kapıları yararlanma vadiına bakılırsa, rengine göre ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan mostra sınıflandırması kötüdaki gibidir

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page